ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ή ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ;


 Scapegoat-Detail-email
       Σίγουρα ο κεντρικός λόγος ύπαρξης του blog δεν είναι η προώθηση πολιτικών απόψεων ούτε η στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Ωστόσο η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια που πραγματικά όλοι οι κλάδοι δικαίου θα πρέπει χαρακτηριστικά να αρνηθούν οποιασδήποτε μορφής αποπροσανατολιστούν από τα μέσα μαζική ενημέρωσης σε θέματα τα οποία ειδικά αφορούν ακραιφνώς το συνταγματικό και ποινικό δίκαιο.
     Η κατάσταση με την «Λίστα Λαγκάρντ» σίγουρα έχει βρεθεί σε λάθος μονοπάτια.

Σίγουρα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες τι γίνεται ωστόσο με τα πραγματικά αδικήματα της φοροδιαφυγής  (;;;) και πως θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους και αφενός να επαναπατριστούν τα κεφάλαια αφετέρου ναεισπραχθούν οι νόμιμοι φόροι. 

    Είναι μεγάλο σίγουρα το ζήτημα της ευθύνης Υπουργού και προφανώς η νόθευση εγγράφου και η παράβαση καθήκοντος θα μπορούσαν να τεθούν στο τραπέζι αν φυσικά οι υπόνοιες ευσταθούν. Ωστόσο τι σημασία έχει η άσκηση δίωξης σε ένα μεμονωμένο πρόσωπο από το να ξεκινήσει ουσιαστική κατάθεση εξηγήσεων από τα πάνω από 2000 ονόματα που εμφανίζονται στην «Λίστα»;;; 
    Δεν λέω προφανώς πως δεν πρέπει να γίνει και αυτό θεωρώ ωστόσο πως το να προσπαθούμε ή μάλλον καλύτερα να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να βρούμε πάλι έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίξουμε την ευθύνη πάνω του, καλό θα ήτανε να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικότερα ζητήματα και να πάψουμε να «τρώμε» ότι μας δίνουν.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Γώγος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΩΓΟΣ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s