Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συνταγογράφηση με δραστική ουσία .


Αναβάλλεται για λίγες ημέρες το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, καθώς ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κάνει λόγο για προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του και τα οποία θα αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι …
 «κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία – όπως ήταν αναμενόμενο – παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες». Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεταί ότι το φαινόμενο αυτό είναι «φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων».

Οι γιατροί θα πρέπει έως την Δευτέρα 9 Απριλίου – οπότε και θα αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου – να συνταγογραφούν αναγράφοντας τόσο τη δραστική ουσία, όσο και την εμπορική ονομασία του φαρμάκου που επιλέγουν.

Ηδη, όπως σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gr) και του ΕΟΦ (www.eof.gr) και αναμένεται να κοινοποιηθεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των συνταγών (ΗΔΥΚΑ), ώστε να ενσωμάτωσει τις νέες τιμές.

Την Δευτέρα 9 Απριλίου θα αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου καθώς θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του ΕΟΦ, οι επίσημες νέες τιμές των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες. Έτσι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν το φθηνότερο σκεύασμα ή το φάρμακο της επιλογής του ασθενούς.

Να σημειωθεί ότι ο ασθενής θα μπορεί να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο της ίδιας κατηγορίας και της ίδιας δραστικής ουσίας, πληρώνοντας τη διαφορά από την τιμή αναφοράς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s