Κύριε Αβραμόπουλε, απευθύνεστε προς αφελείς;


Πέραν των αφελών και ερασιτεχνικών ανακοινώσεων του υπουργού Εθνικής Αμύνης, του πλέον αρμοδίου για αυτά τα θέματα, διαβλέπουμε μετ’ εκπλήξεως και τρόμου την συγκεκριμένη αδυναμία και ασχετοσύνη στην εκτίμηση της Τουρκικής απειλής, τον σχεδιασμό αυτής και την υλοποίησή της, απέναντι στην χώρα μας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή δεν κατάλαβε τίποτε ακόμη από την θέση την οποία κατέχει, ή είναι εντελώς άσχετη και συνεπώς λίαν επικίνδυνη.

Αλλά ας δούμε το ρεπορτάζ:

Σε «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας» απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, την είσοδο της τουρκικής φρεγάτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τις παραμονές της εθνικής επετείου, καθώς όπως τόνισε, «το αν ενεργούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μόνες τους χωρίς να ενημερώνουν την πολιτική τους ηγεσία, είναι δικό τους πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση, «η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών αεροπλάνων και φρεγατών» καθώς στο Αιγαίο, «δεν κουνιέται κουνούπι χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής» και «η αντίδραση υπήρξε άμεση. Η εποχή των κανονιοφόρων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης σχετικώς με την «κρουαζιέρα» του τουρκικού πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο και στα παράλια της Αττικής!

Αλλά όπως μας αντιμετωπίζει ο κ. υπουργός, ακυρώνοντας άρδην όλα τα ινστιτούτα και ιδρύματα στρατηγικών μελετών και διεθνών σχέσεων, θα κατέλθω στη νοημοσύνη του και θα τον ερωτήσω λίαν αφελώς:

«Αφού κ. υπουργέ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενεργούν μόνες τους χωρίς να γνωρίζει η πολιτική τους ηγεσία τις ενέργειές τους, τότε γιατί τα διαβήματα του υπουργείου των εξωτερικών, προς το αντίστοιχο τουρκικό, για τα φαινόμενα αυτά, απορρίπτονται και μάλιστα με ιταμές απαντήσεις περί της κυριαρχίας της χώρας μας συνεχώς; Γιατί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν ζητά συγνώμη από την Ελλάδα για τις πράξεις αυτές της πολεμικής της μηχανής;».

Δικό τους το πρόβλημα λέει ο κ. υπουργός! Δηλαδή κ. υπουργέ εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από την συμπεριφορά αυτή;

Πότε το τουρκικό πολεμικό «αισθάνθηκε στο σβέρκο του, το χνώτο των ελληνικών αεροπλάνων και φρεγατών» (κατά την ρήση του υπουργού), πρίν, κατά ή μετά, την είσοδό του, την διαδρομή.. του ή την έξοδό του, από τα χωρικά μας ύδατα;

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, τι ονομάζεται «αβλαβής διέλευση» και πως αυτή υλοποιείται όταν ο διερχόμενος σέβεται την κυριαρχία του οικοδεσπότη;

Το ότι δεν «κουνιέται κουνούπι» στο Αιγαίο, μόνο γέλωτα προκαλεί.

Όπως γέλωτα προκαλεί και προκαλεί άσχημα, η άλλη περίφημη δήλωση του κ. υπουργού ότι, παρά την περικοπή γενναίων κονδυλίων από την Εθνική Άμυνα αυτή θα γίνει καλλίτερη από ποτέ!!!

Μπορεί κ. υπουργέ να υπάρχουν πάρα πολύ αφελείς στην χώρα ετούτη. Πιστεύω όμως ότι αυτοί που σας ανέθεσαν καθεστωτικά, τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Αμύνης, με την ανάληψη των οποίων δώσατε όρκο να φυλάσσετε την Εθνική ακεραιότητα, δεν ήταν και τόσο αφελείς.

Δεν αναμένω πειστικές απαντήσεις από τον κ. υπουργό την στιγμή που για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τριβελίζει την από 30ετίας τώρα τετριμμένη και μη ισχύουσα πλέον φράση και τοποθέτηση όλων των πολιτικών, που θεωρούν άσχετους ή χωρίς μυαλό και σκέψη τους Έλληνες πολίτες, ότι δήθεν, άλλα πρεσβεύει η πολιτική βούληση στην Τουρκία και άλλα η στρατιωτική ηγεσία πράττει.

Κύριε υπουργέ συνέλθετε. Τα πράγματα δεν είναι έτσι και εάν έτσι νομίζετε εσείς ότι είναι, ή δεν αντιλαμβάνεσθε τον ρούν των γεγονότων ή κακώς σας πληροφορούν. Εγώ το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι, πρέπει να εγκαταλείψετε ως επικίνδυνος για τα Ελληνικά συμφέροντα, την θέση του υπουργού.

Κύριε υπουργέ την άλλη φορά που πολεμικό τουρκικό πλοίο θα εισέλθει στο λιμάνι του Πειραιά, για να καλυφθεί από «τα χνώτα των αεροπλάνων μας και των φρεγατών μας», να είστε σίγουρος ότι οι πολιτικοί της Τουρκίας θα δώσουν τα εύσημα στους στρατιωτικούς τους διότι ακολουθούν πιστά τις εντολές τους.

Ο αφελής…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s