ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ ΤΗΣ VPRC


Η χθεσινή έρευνα της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού«Επίκαιρα» και θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση, δείχνει για μια ακόμη φορά τηνδημοσκοπική κατάρρευση του δικομματισμού. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που γίνεται μετά την εκλογή Ε. Βενιζέλου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ένα μήνα περίπου πριν από τις εθνικές εκλογές.
Για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα και βρίσκεται στο12,5% καταγράφοντας την θετική επίδραση της αλλαγής ηγεσίας του Κινήματος, ενώ συνεχίζεται  ηπτώση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει μόλις 22,5%, πληρώνοντας  ακριβά (διαρροές-αποχωρήσεις) την συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το κόμμα των Ανεξάρτητων Πολιτών του Πάνου Καμένου, με ποσοστό 11%, εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή, και μάλιστα με ικανό αριθμό βουλευτών με σκοπό να κάνει δύσκολο το έργο των δύο «μεγάλων» στην επόμενη βουλή.
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που συγκεντρώνει μόλις 3% και βρίσκεται στο όριο εισόδου του στην Βουλή, κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό για την Χρυσή Αυγή, που συγκεντρώνει το 3,5% και βρίσκεται με το «ένα πόδι» στην Βουλή.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s