Για μερικούς είσαι ο τέλειος άνθρωπος όταν σκέφτεσαι ότι είσαι “ένα τίποτα”…


Ξυπνάς το πρωί, βγαίνεις από το σπίτι και περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που ο καθένας από δαύτους δεν θα χάσει την ευκαιρία να σε κοροϊδέψει ή να σε εκμεταλλευτεί.

Είναι η εποχή που ο κάθε άνθρωπος ζει για εκείνον και σκέφτεται ατομικά απλά και μόνο το συμφέρον του. Όταν οι πράξεις του κατακρίνονται ψάχνει το δίκιο του σε ανούσιες κουβέντες, λέει ασυναρτησίες προκειμένου να ξεφύγει από το λάθος του, το οποίο βέβαια ποτέ δε παραδέχεται.

Άνθρωποι σαν και αυτούς βρίσκουν καταφύγιο στις μεγάλες παρέες όπου δεν έχουν καμία στενή σχέση ο ένας με τον άλλο και ανα πάσα στιγμή η παρέα αυτή μπορεί να αντικατασταθεί με μια καινούρια. Βρίσκονται σε μία κατάσταση και κάνουν παρέα με όποιους παρευρεθούν. Όταν η κατάσταση αυτή αλλάξει, αλλάζουν και οι φίλοι/κολλητοί όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται (έστω και αν δε ξέρουν τη σημασία αυτής της λέξης). Και σαν δε φτάνει μόνο αυτό.. βρίσκουνε εκεί και μία αφορμή και σκεπάζουν την φυγή τους με ένα τσακωμό για να μη φανεί η τάση (φυγής) που έχουν. Και επίσης να μην είναι υπόχρεοι να καταξοδεύονται σε άσκοπα τηλεφωνήματα και συναντήσεις. Είναι λες και δεν θέλουν να νοιάζονται για τους άλλους, απλά θέλουν να λένε ότι έχουν φίλους. Είναι σαν να κρύβονται, σαν να φοβούνται κάτι. Φοβούνται να ανοιχτούν σε κάποιον και να αφεθούν σε κάποια συναισθήματα.

Τέτοιοι άνθρωποι όταν διηγούνται κάτι από τα παλιά νιώθεις ότι έχει μια διαστρέβλωση η ιστορία τους από τους ίδιους, άλλα δεν θες να το πιστέψεις γιατί σε κάνει να νιώθεις ενοχές.

Από την άλλη πλευρά όμως δε βαριούνται ποτέ, έχουν ποικιλία στις παρέες τους και έτσι ζουν περισσότερους ανθρώπους, αλλά ποτέ δε κρατάνε επαφές. Τους συγχαίρω γιατί στην δύσκολη στιγμή θα την βγάλουν μόνοι τους με την πονηράδα την οποία διαθέτουν, ή θα βρεθεί κάνας πρώην μαλ***ς φιλενάδος/α να τους λυπηθεί.

Αλλάζουν οι εποχές και μας θέλουν μόνους…

πηγή: http://enaprasinomilo.wordpress.com/

2 σκέψεις σχετικά με το “Για μερικούς είσαι ο τέλειος άνθρωπος όταν σκέφτεσαι ότι είσαι “ένα τίποτα”…”

  1. Οι εποχές είναι αλήθεια ότι αλλάζουν αλλά δεν θα υποκύψουμε να μείνουμε μόνοι…Απλά πρέπει να γίνουμε πιο επιλεκτικοί στις επιλογές των φίλων μας…Ας μη ζούμε την πραγματική ζωή σαν να είναι Facebook με «άγνωστους» φίλους:))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s