3 τομείς στους οποίους η κρίση μας έκανε καλύτερους


Δεν χαίρομαι με την κατάσταση της χώρας ούτε σε καμία περίπτωση στηρίζω αυτούς που  μας έφεραν εδώ. Ωστόσο η άσχημη αυτή κοινωνικοοικονομική συγκυρία έχει και τα θετικά της καθώς όταν είσαι στον πάτο μόνο πιο πάνω μπορείς να πας και αφού είσαι ήδη μία ηθικά ξεπεσμένη κοινωνία μόνο βελτίωση μπορείς να δεις στην καθημερινότητα των πολιτών και στον τρόπο σκέψης τους.

Αναλύοντας λοιπόν 3 τομείς παρατηρούμε τα εξής:

1. Στον χώρο της εκπαίδευσης:

Όλοι θυμούνται την χαρακτηριστική Ελληνίδα μάνα η οποία θεωρεί πως ο υιός της είναι διάνοια και πως μετά τις πανελλαδικές μόνο γιατρός ή δικηγόρος πρέπει να γίνει. Ναι ναι μόνο στην Ελλάδα όλοι θέλουμε να γίνουμε επιστήμονες και μόνο εδώ όλοι θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες και κανείς χειρωνακτική εργασία. Ε δεν γίνεται . .

Επιτέλους, με την κρίση αρχίσαμε να ξυπνάμε και να καταλαβαίνουμε πως δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για σπουδές και πως και η δουλειά του υδραυλικού πολλές φορές μπορεί να είναι πιο αποδοτική από αυτή του διδάκτορα στον τμήμα ιστορίας της τέχνης..

 

2. Στον χώρο εργασίας :

Είχαμε γεμίσει ένα σωρό προνομιούχους και βολεμένους . . όταν υπήρχαν λεφτά ήσουν δεν ήσουν καλός σε κάτι σίγουρα θα έβρισκες δουλειά σίγουρα κάποιος θα σε βόλευε. . τώρα που οι δουλειές είναι λιγοστές τα πράγματα στένεψαν και για να παραμείνεις εκεί που σε βόλεψαν πρέπει να το αξίζεις . . για να προσληφθείς πρέπει να μοχθήσεις. Σίγουρα τα πράγματα δεν έγιναν τέλεια αλλά σίγουρα άλλαξαν πολλά και εδώ . .. Σίγουρα θα περάσουμε ένα διάστημα προσαρμογής στο οποίο και καλοί θα χαθούν – θα αξίζουν και δε θα μπορούν να δουλέψουν – αλλά τουλάχιστον θα προχωρήσουν τα πράγματα έτσι ώστε να μας μείνει η νοοτροπία. .

3. Στον χώρο της παραμονής αλλοδαπών:

Η χώρα μας από εθνική χώρα είχε καταλήξει χωνευτήρι πολιτισμών και λαών. Σήμερα που τα λεφτά μαζεύτηκαν όλοι κατάλαβαν πως δεν φτάνουν για όλους επομένως όσοι είναι παράνομα πρέπει να φύγουν. . απλή λογική, η οποία ωστόσο δεν υπήρχε μέχρι σήμερα καθώς όλοι θυμόμαστε γιαγιάδες να κρατάνε κρυφά αλλοδαπούς στα σπίτια τους γιατί «είναι πονεμένα παιδιά». Τώρα όμως που τα παιδιά τους δεν έχουν δουλειές δυστυχώς δεν είναι ακόαμ ζωντανές για να δούνε τι έκαναν στην χώρα.

το άσχημο και εδώ είναι πως έχουμε παρανοήσει την έννοια του παράνομου και του νόμιμου μετανάστη με αποτέλεσμα να τους παίρνει όλους η μπάλα… αλλά ΄πιστεύω πως όπως και παραπάνω σύντομα θα φύγουμε από τις ακραίες τάσεις θα φτάσουμε στο μέτρο αλλά θα έχουμε κρατήσει την σωστή νοοτροπία.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s