μόνος μπένι μόνος βγαίνει


το πολιτικό σύστημα της ελλάδας πραγματικά περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια αλλά νομίζω πως πια όλοι έχουν αποθρασυνθεί ..αλλά περισσότερο από τους πολιτικούς ανησυχώ για τους πολίτες οι οποίοι ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω είναι βλάκες ή το παίζουν βλάκες.

είχα πάει σε μία συγκέντρωση της προάλλες και μέσα σε όλα τα άλλα προφανώς κάποια στιγμή φτάσαμε και στα πολιτικά.

εκεί λοιπόν ήταν ένας χαρακτηριστικός κομματικοποιημένος τύπος (δε θα αναφέρω το κόμμα θα καταλάβετε μόνοι σας) σταθμάρχης στον οσε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς καμία μόρφωση ο οποίος με το ζόρι έγραφε το όνομα του. ναι ναι από αυτους που την περίοδο 2005-2009 έκαναν λευκή απεργία για να πέσει η τότε κυβερνηση και κανένα τραίνο δεν πήγαινε πουθενά. ήταν απίθανο το πάθος τους και ο φανατισμός του για την παράταξή του τόσο που ακόμα και τώρα που τον πετάξανε έξω λόγω εφεδρίας και του έκοψαν εν τέλει  την σύνταξη συνεχίζει να πιστεύει πως λεφτά υπάρχουν.

έφτασε κάποια στιγμή να μιλάει γαι την εκλογή του νέου προέδρου του κινήματός του και μιλούσε για δημοκρατία . . για το μόνο κόμμα που για πρώτη φορά στην ελλάδα έκανε τότε εκλογή προέδρου από την βάση και που τώρα το επαναλαμβάνει.

και γύρισε ένας ταλαίπωρος μη ευνοούμενος της 20ετίας και με πραγματική απορία τον ρώτησε μα αφού κατεβαίνει ένας υποψήφιος για ποια δημοκρατία μιλάς;; τι άλλη επιλογή έχεις δηλαδή;;

περιττό να σας πω τι έγινε μούγκριζε σαν τον τρελό χωρίς τίποτα να έχει να πει . .  και όλοι απλώς γελούσαν μαζί του./

το απίθανο βέβαια είναι πως η αντιγραφή και η δημαγώγηση οδήγησαν και το δεύτερο μεγάλο κόμμα να μπει στο ίδιο παιχνίδι . . με την διαφορά ότι αυτοί εν τέλει είναι πιο βλάκες και δεν κατάλαβαν ότι για το πασοκ είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τρικ και έκαναν κανονικές εσωκομματικές εκλογές με αποτέλεσμα να διασπάσουν το ίδιο τους το κόμμα.

αναρωτιέμαι εν τέλει ποιος είναι ικανός να μας κυβερνήσει:  αυτός που μας δουλεύει και καταφέρνει να δουλέψει και τους αντιπάλους του ή αυτός που δουλεύεται και δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του για την ορθή διαδικασία.;;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s