Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας – Ειδήσεις στο Μπλέντερ 05-09/03/2012


undefinedΚαι τρέχουμε τώρα να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Συγνώμη, τρομοκράτες ήθελα να πω. Κι ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και κανείς δεν κινδυνεύει. Το δηλώνω κι εγώ υπεύθυνα. Βγαίνω στους δρόμους και περπατάω αμέριμνη. Επίσης θα πρέπει να αποδείξουμε και άλλα πράγματα, που φόβισαν, λέει, τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους και δε μας καταδέχονται.

Εντάξει, χρησιμοποιούμε κάποιες βαριές εκφράσεις καμιά φορά, αλλά όταν πχ τους αποκαλούμε ναζί, δεν εννοούμε τους ίδιους, αλλά τις κυβερνήσεις τους. Όχι πως για τη δική μας κυβέρνηση λέμε τα καλύτερα. Κατά τ’ άλλα ξέρουμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Απλώς είμαστε λίγο φωνακλάδες. Σκυλιά που γαυγίζουν. (Άλλοι δαγκώνουν). Να έρθουν άφοβα. Να έρθουν για να καταλάβουν κι ότι δεν είμαστε τεμπέληδες. Έτσι δε μας αποκαλούν; Αν έρθουν, θα καταλάβουμε εμείς από τη γλυκύτητά τους ότι δεν είναι φασίστες κι αυτοί θα καταλάβουν πως, όσοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα και το δικαίωμα να δουλεύουν σ’ αυτήν τη χώρα, δεν είναι τεμπέληδες που τρώνε τα λεφτά των άλλων.

Από την άλλη, οι Έλληνες, ειδικά όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό (θα μου πεις δεν έμεινε και κάτι άλλο να ασχοληθούμε) θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το τι ζητάει ο Ευρωπαίος τουρίστας απ’ αυτούς. Και να του το δώσουν. Από τη σχετική έρευνα που έγινε, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Όπως το ότι οι μισοί από αυτούς που θα έρθουν, θα είναι επειδή τους το πρότειναν κάποιοι άλλοι που ήρθαν και τους άρεσε. Στο χέρι μας είναι να γίνουν περισσότεροι. Οι μισοί επίσης, αναζητούν ξεκούραση και αναψυχή και λιγότεροι ήλιο και θάλασσα. Και αυτό είναι στο χέρι του σωστού επαγγελματία.

Προφανώς όμως, κάτι μας ξεφεύγει και στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για το 2012, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία μας τρώνε λάχανο. Και το θέμα είναι ότι με την πείνα που έχει πέσει, δε θα κάνουν διακοπές ούτε οι Έλληνες. Μήπως να το κοιτάξουμε; Μήπως, εκτός από το να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες, στις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχουμε, να κάνουμε κάτι για να πείσουμε τους ίδιους τους επισκέπτες; Τουλάχιστον, αυτοί που θα έρθουν, να έχουν λόγο να στείλουν κι άλλους.

 

πηγή: http://www.travelvoice.gr/oi-germanoi-einai-filoi-mas/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s