η υπερβολή της πατάτας


παρατηρούμε τελευταία ένας παραλογισμό στο ίντερνετ και ειδικότερα στο blogs στα οποία παρουσιάζεται η προσπάθεια να αναδειχθούν οι διάφορες ας πούμε επιχειρηματικές προσπάθειες με στόχο την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων χωρίς να χρησιμοποιηθούν μεσάζοντες. .

η ιδέα της προώθησης των ελληνικών προιόντων εφενός και η προσπάθεια μείωσης των εξόδων μεταπώλησης σαφώς και αποτελούν είδηση και σίγουρα δημιουργούν καλύτερες συνθήκες στο εμπόριο και την παραγωγή.

δεν μπορώ ωστόσο να καταλάβω τι μέχρι σήμερα μας εμπόδιζε για να κάνουμε κάτι αντίστοιχο… δεν υπήρχαν συνεταιρισμοί για αυτή την δουλειά. . . δεν υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ζούσαν από την γεωργία με αποτέλεσμα να θέλουν το καλό τους,.. τι έγινε ;; τώρα ξαφνικά ξύπνησαν όλοι;;;

προφανώς και όχι .. απλώς ίσως σήμερα τα χρήματα στην αγορά είναι λιγότερα με αποτέλεσμα οι συνεταιρισμοί να μην μπορούν να τα φάνε για ίδιους σκοπούς . . και σίγουρα οι επιδοτήσεις απο την εε έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα πρωτοφανές για την ελλάδα οι αγρότες μας να αναγκαστούν για πρώτη φορά να δουλέψουν. . . ναι ναι . . . όχι δεν άλλαξε η παραγωγή. . προφανώς πάλι πακιστανούς έχουν βάλει για να μαζέψουν την πατάτα. . μην τρελαινόμαστε. .. δε μπορούν να αλλάξουν όλα σε μία μέρα. . αλλά αντί να αφήνουν την παραγωγή να σαπίζει και να ζουν από τις επιδοτήσεις τώρα που οι τελευταίες κόπηκαν θα αναγκαστούν προφανώς να πουλήσουν. . . σιγά την τρομερή κοινωνική ανακάλυψη . .  🙂 🙂 🙂

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “η υπερβολή της πατάτας”

  1. σίγουρα κρίνεται θετικά η δραστηριότητα και μακάρι στο μέλλον να έχουμε ακόμα εντατικότερες προσπάθειες. . απλώς είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες. . .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s